Un lloc que no existeix, on van a parar històries i records i es guarden en rigorós desordre.
"Siempre imaginé que el Paraíso sería algún tipo de biblioteca" (Jorge Luis Borges)



16 de jul. 2011

Tesis

La bibliotecària fa dies que sent la mandra de l'estiu com es va apoderant de la biblioteca. Com entra amb els usuaris, com s'espatarra discretament a les taules,  com s'adorm entre els prestatges i a les butaques de l'àrea multimèdia. Sent que se li encomana la mandra però el seu torn de vacances encara queda lluny, i continua endreçant els prèstecs retornats i les novetats.

La bibliotecària recorda la seva primera feina -sempre es recorda de forma especial la primera experiència en un àmbit de la vida, ja sigui el primer cop que puges a l'escenari de l'escola a recitar un poema, el primer mastegot de la mare, o el primer petó que es fa de debò. Era a la universitat, com a becària, al departament administratiu de la comissió d'autorització de defensa de tesis doctorals. Registrava les tesis que entraven per a la seva defensa i endreçava les que havien estat avaluades. Poc a poc es feia conscient que per les seves mans passaven, més o menys ben enquadernats, anys i mesos i setmanes i infinites hores de treball dels doctorands. Hores de lectura, hores d'assaig, hores de perseguir entrevistes amb aquell expert o aquella catedràtica que podria subministrar-li tal informació o obrir-li l'accés a tal arxiu.

I allà arribaven, moltes tesis, exhaustes i felices com aquell ciclista que arriba a la meta de l'etapa més dura del Tour de França el dia més calorós del mes de juliol.

Aquí va aquesta ària cantada pel guapèrrim Herr Kaufmann sobre la recerca del Grial per Lohengrin... una cosa així com una tesi doctoral amb un ampli treball de camp...

Post dedicat especialment a la Montse, que ha conclòs feliçment la seva tesi en Musicologia, i també a en Jordi, que mesos enrera va defensar amb èxit rotund la seva tesi en Geografia i Comunicació.

2 comentaris:

  1. Benvolguda Rosa,

    Gràcies per aquest sublim 'post'. Els que hem fet una tesi sabem perfectament de què parles.

    També gràcies per la dedicatòria.

    Records,

    Jordi.

    ResponElimina
  2. M'agrada que t'hagi agradat, doctor! En aquest món de presses i superficialitats, mereix tota l'admiració qui dedica anys de la seva vida a la recerca i l'ampliació del coneixement!

    ResponElimina

Digui, digui.