Un lloc que no existeix, on van a parar històries i records i es guarden en rigorós desordre.
"Siempre imaginé que el Paraíso sería algún tipo de biblioteca" (Jorge Luis Borges)20 de des. 2012

Abduction

Això no és un blog de ciència, però de tant en tant ve de gust treure el nas als coneixements matemàtics, físics i tota la resta que ens expliquen, des de l'òptica de la demostració i el tempteig-error, com funciona aquest món.

Del que voldríem parlar avui no és ben bé ciència, perquè es tracta d'un fenòmen inexplicable, indemostrable i irreproduïble al laboratori, ara per ara. Així, els científics de bata blanca han deixat de banda el fenòmen i se n'han apoderat parapsicòlegs, ufòlegs, afeccionats a l'esoterisme i als llibres d'autoajuda de cobertes llampants i títols messiànics. Estem parlant, com no, del fenòmen de l'abducció.

Però no de les abduccions extraterrestres, que són les més tractades en aquest tipus de literatura ufològica. Ens referim aquí a les abduccions terrícoles o terrestres, per les quals un determinat ésser humà, que fins aquell moment ha mostrat un determinat capteniment envers els qui l'envolten, de cop i volta i sense explicació plausible a primera vista en presenta un de completament diferent, i que sol afectar selectivament a certs destinataris, sense preavís ni explicació prèvia.

Així, una amistat de l'infantesa que de cop canvia la lleialtat i la franquesa per l'atac personal i els retrets més estranys; un familiar, cas dolorós, que deixa de parlar-se amb els seus per una inexplicable fotesa; o, ben sovint, l'amant-company que li diu a la seva parella que l'estima molt i que és molt especial el que tenen, per acte seguit aixecar-se del llit, sofà o cadira, agafar la porta, i no aparèixer mai més ni donar senyal de vida.

Abduïts. Misteris no resolts de la ciència.


Hungry Heart

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digui, digui.