Un lloc que no existeix, on van a parar històries i records i es guarden en rigorós desordre.
"Siempre imaginé que el Paraíso sería algún tipo de biblioteca" (Jorge Luis Borges)



25 de des. 2011

Christmas for dummies



El Nadal té origen precristià, com a festa del solstici hivernal, com a celebració dels fruits de la terra i renaixement de la llum, que casualment va acabar coincidint amb la festa del naixement de Jesús, fet fonamental per als cristians però que probablement no es va esdevenir com ha acabat definint la  nostra tradició. Què feien uns pastors al ras vetllant el ramat, a Judea, en ple desembre, per exemple? 

Em quedo especialment amb el que diu el Linus en tercer lloc: Nadal és una meravellosa oportunitat per compartir el nostre afecte amb la família i els amics, i fer realitat actes de bona voluntat envers els menys afortunats. És un temps per als infants per a mostrar la seva innocència, i per als grans, per retrobar l'infant que van ser.

Bones festes!!!

4 comentaris:

  1. Bones festes també per tu! Ho comparteixo amb tu i en Linus i destaco que és el que vaig sentir ahir a la Missa del Gall, per la meva sorpresa el sermó es va centrar en que cada persona era divina i com a tal l'haviem d'estimar.
    Per cert, què gran el pare d'en Charlie i en Linus, com el de la Mafalda, quant d'art en les seves tires.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies i Bones Festes també per a tu i la família Rosa!!!
    I que tots poguem sentir aquests dies la tendresa i la innocència dels infants!
    Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Els últims nadals també em sento així. Potser tot va començar per culpa de la Mariah Carey, no sé... Però estic envoltada de molts senyors i senyores Scrooge i no sempre m'atreveixo a sortir de l'armari.

    Què m'aconsella, Doctora Nom de la Rosa?

    ResponElimina
  4. Blondie, aquesta tira còmica no és de l'autor dels Peanuts, sinó d'aquest tal Tony que té la web Calamitiesofnature i que si cliques a l'enllaç explica que va tenir certs problemillos amb aquesta vinyeta. Tot i així, és boníssima.

    Mca, aquests dies i tot l'any, la tendresa i innocència dels infants... i tu més ;-)

    Senyora Villena Tudela, la Mariah Carey és la primera de les set plagues que anunciaven l'arribada de l'Apocalipsi. La segona va ser la Celine Dion. Ara he perdut el compte però quan anem per la setena, la cosa farà pluf per als Scrooges i els que no. Mentrestant, passi bones festes i el millor del millor per al 2012, que em fa mig iuiu d'escriure.

    ResponElimina

Digui, digui.